Hardcore de Lunguletu


Publicat de:     in data de:  4 December 2009  |  Niciun comentariu

Lunguletu este o localitate din fabuloasa Romanie, situata undeva pe drumul din Bucuresti spre Titu si Targoviste, in judetul Dambovita (DB sau dreapta boule!). Poti sa ocolesti Lunguletu, pentru ca, slava cerului, exista rute ocolitoare, dar traseul prin Lunguletu este cel mai scurt, daca vrei sa ajungi in Titu. Ca doar mnah, numele ar fi trebuit sa fie Scurtuletu, dar la noi oricum totul este deandoaselea. Ma rog, intrucat eram in intarziere, si chiar trebuia sa ajungem la un eveniment important din viata unui prieten, am hotarat sa trecem prin aceasta localitate. Buuun! Cred ca a fost cea mai proasta decizie luata vreodata, iar daca eram la un concurs de orientare turistica, am fi semanat cu Stevie Wonder lovindu-se de copaci. Lunguletu ne-a fost fatal! La fiecare cinci minute…frana maxima, pentru ca aparea cate o caruta plina ochi cu varza, sau cate un VRN (vehicul cu roti neidentificat). Era chiar sa ajutam la descarcarea unei carute, in regim de urgenta, fix pe capota bolidului nostru. Si vorbind despre vehicule neidentificate, voi puteti sa definiti o trotifleasca? Pentru ca eu m-am impotmolit. Trotifleasca este un fel de carut motorizat, pe trei roti, care dispune de un habitaclu din tabla, si scoate un zgomot infernal, chiar reusind sa paraie si sa baraie mai tare decat cel mai rudimentar scooter auzit vreodata. Trotifleasca seamana cu masinutele alea de aduceau sticlele cu lapte si iaurt, de pe vremea comunista. Apoi am vazut un sasiu, cu patru roti, un fel de 4×4 tunat in varianta Lunguletu, proiectat special pentru a cara varza si cartofi. Nu trebuie sa mentionez viteza supersonica pe care o ating astfel de inventii lungulesciene. Si nu trebuie sa mai mentionez faptul ca nu sunt semnalizate, iar pe timp de noapte, chiar trebuie sa mergi cu 10km/h, ca sa nu faci praf o trotifleasca sau un 4×4 d-asta! Dupa ce treci de Lunguletu, opresti cinci minute, doar asa, sa iti aduni creierii!

Egh, cu mijloacele de transport din Lunguletu m-am dumirit eu, pana la urma. Problema cea mai mare, se pare, este izul tipic, lungulescian. Am facut imprudenta sa deschid un geam, pentru a inhala niste aer curat. Vaaai, dar ce aer curat mi-a ranit narile si m-a facut sa lacrimez, mai tare decat orice ceapa. Pai, imaginati-va 50 de vaci, care flatuleaza toate in directia voastra, si apoi inmultiti cu 100. Rezultatul este demential! Cel mai puternic miros de basina autohtona o sa-l experimentati la Lunguletu. Ar trebui sa le scriu celor de la Brainiac, sa vina sa faca niste experimente de anduranta. De ce? Stiti varza aia de va ziceam mai devreme, sau mobilul afacerilor din Lunguletu? Pai e imprastiata pe toate campurile vizuale din apropiere, si a intrat in fermentatie. Nici pana la primavara nu o sa dispara mirosul! E ca si cum am deschide sincron cateva sute de butoaie cu varza murata!!!

Deci Lunguletu ramane in top, cu biznisul, cu mirosul si cu cele mai tari VRN-uri. Unde mai pui si ca toata soseaua este asfaltata in regim de bombe imprastiate. Daca doriti o experienta hardcore, treceti prin Lunguletu. Si sa mai zica cineva ca le-am vazut pe toate! Oricum, tara noastra este minunata! Pacat ca este locuita… pe ici, pe colo!

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!