OCD, baby…


Publicat de:     in data de:  6 January 2010  |  6 Comentarii

Obsessive compulsive disorder…este un fel de deranjament la comandamentul central in creier, care te face sa te comporti ciudat in raport cu restul semenilor tai. Stiu ca in fiecare birou exista si giboni, ei bine, tu esti un fel de girafa, care isi reaseaza patratelele, constant, pe piele. Este boala secolului 21, dar nimeni nu recunoaste ca are probleme! De fapt, nebunul care spune “sunt nebun” nu mai poate fi numit nebun. Inseamna ca este un pacient in curs de vindecare. Ca sa explic mai pe inteles, noi toti suntem, de fapt, nebuni, scapati de la Spitalul 9 si ar cam trebui sa purtam camasi de forta. De ce? Pai este chiar simplu. Daca manifestati cateva din simptomele enumerate mai jos…inseamna ca aveti OCD. Si nu trebuie sa intrati in panica…

Cand va aflati intr-o situatie limita, incepeti sa numarati firele de praf de pe mobila, scamele de pe mocheta (grav e cand aduni scamele de pe covoru’ din casa altcuiva), sau bucatile de faianta, sau degetele, sau numarul de foi din agenda, desi este numerotata? Numarati oamenii care intra si ies pe usa, franjurile de la fular, frunzele unei plante? Numarati orice, numai sa nu va ganditi la faptul ca, in cateva minute, dom’ doctor o sa foreze in premolarul dvs.? E clar! OCD baby!
Cand sunteti aparent relaxat si va ridicati si aranjati obiecte pe un raft, sau hartiile pe birou, sau post-it-urile, e clar! OCD baby! Daca va apuca facutul de curatenie la miezul noptii, si incercati sa frecati faianta cu o mana, manuiti aspiratorul cu cealalta si sa patinati cu o carpa pe jos, pentru a sterge praful…E clar! OCD baby! Daca aveti musafiri la masa, si nimeni nu a terminat de mancat, dar va apucati sa strangeti din pahare si farfurii, sa le duceti la spalat…tot OCD se numeste. Daca apasati clantele intr-un anumit fel, si va stergeti foarte des cu servetele umede…sau mergeti la baie, parcurgand de fiecare data, acelasi traseu…E clar…OCD baby! Daca stati la o cafea si subit incepeti sa rulati servetelul, sau ambalajul de la zahar…Daca fumati, si in timp ce fumati, va jucati cu tigara in scrumiera…si rearanjati mucurile de tigara…Daca vorbiti la telefon si in acelasi timp desenati forme fara sens pe un colt de hartie…Daca va semnati obsesiv pe toate foile de hartie, doar ca sa exersati…E clar! OCD baby! Daca verificati de zece ori sistemul de inchidere al masinii, si va treziti si noaptea pentru asta…Daca parcati undeva, si coborati, la fiecare ora, sa verificati masina…OCD baby! Daca verificati, de mai multe ori, inainte sa plecati de acasa, aragazul si toate robinetele….

(Nu mai batai din picior in timp ce citesti asta, nu-ti mai insuruba firele de par, nu te mai scarpina pe nas, sau in nas, sau in spranceana si te rog eu, pixu’ ala nu e nici de mancare, si nici pentru scobit! Lasa-l “naiba” jos! Asea! Vezi ca poti?)

 4,967 total views,  1 views today