Personaj de FaBula


Publicat de:     in data de:  8 December 2009  |  4 Comentarii

In copilarie am fost chiar un exemplar surghiunit. Detestam toate rochitele cu fundite, floricele si bulinute in care ma imbraca mama. Rezistam fix cinci minute in ele, dupa care trageam rapid prima pereche de pantaloni pe mine. (Rezultatul actual: blugii sunt cel mai bun prieten al omului!) Nu suportam sa fiu obiect de parada pentru vecini si rude si refuzam sa invat poezii, desi mi se turnau pe gat cu polonicul. Am vrut si eu un sigur lucru: sa am parul mai lung. Nu gen mop, sa matur cu el pe jos, ci doar pana la umeri. Si acest aspect mi-a fost refuzat, intrucat am fost tunsa baietoi. Probabil eu eram de vina, pentru ca nu exista zi in care sa nu imi julesc genunchii si sa nu ma cocot in vreun copac sau sa ma tavalesc prin praf si noroi. Si imi mai placea mie ceva foarte mult: piesele de teatru regizate si produse de educatoare sau invatatoare. Orgie, de-a dreptul orgie!!!

Si pe langa faptul ca aceste momente jenibile impuneau costume cusute cu maiestrie de mame, mai trebuia sa facem si poze, pentru posteritate. Pai da! Apoi, normal, toate pozele astea erau aratate prietenilor mei, mai ales in timpul liceului. Noroc ca mi-a ascuns bunicul pozele cu mine pe olita. Asta da moment traumatizant! Va dati seama, cat de minunat poate sa fie…vii si tu acasa cu niste colege de liceu, si colegi, si incepe maica-ta sa defileze cu tine in rusinea goala si sa explice uite, domne, ce mandrie de fata am!!! Pai asta e mandrie? Asa te lauzi? Sunt sigura ca toti aveti magistrala poza in rusinea goala, cracanati, pe o paturica. Opera de arta demna de inramat, sau chiar de colantat pe masina de la firma.

Mai jos aveti dovada faptului ca la origini am fost Furnica (asta dupa ce am exersat in chiloti de Albastrica si in costum de Zana sau Ren la gradi). Voi ce personaje ati transpus sau rapus pe scena?

PS – Domnule Greiere, sa nu va suparati prea tare, pentru ca intentia mea este pasnica. Va multumesc pentru ca ati participat alaturi de mine in minunata productie a doamnei Pana!

 4,177 total views,  1 views today