Noi mancam?


Publicat de:     in data de:  3 March 2010  |  Niciun comentariu

Pai… femeile mananca mai putin in ultimul timp, de fapt, din ce in ce mai putin! Ne hranim spiritual prin devorarea altor femei. Este hrana pentru orgoliu, nu pentru stomac. Stomacul trebuie sa se multumeasca, din pacate, cu o dieta bazata pe apa plata si rabdari prajite. Induram totul pentru a intra intr-o fusta creion, intr-o pereche de blugi skinny sau intr-o rochie in care incapeam si la 18 ani. Refuzam sa ne acceptam rotunjimile de clepsidra, care vin odata cu trecerea timpului. In consecinta… alergam, mergem la sala, facem masaje, frecam cu buretele abraziv fiecare centimetru si aplicam in straturi creme si lotiuni. Ne uitam cu jind in farfuria colegei, cu o constitutie filiforma, care a ales multi carbohidrati si apoi admiram salata verde din farfuria noastra.

Fiecare inghititura este urmata de o mica mustrare de constiinta si ne promitem, in secret, ca maine nu vom mai manca un cub de ciocolata si nu vom mai bea Cola. De maine, vom merge numai pe jos si vom bea doi litri de apa. Pura amagire! Pentru ca a doua zi apare ziua unui prieten si suntem invitate, deci trebuie sa ‘tinem piept’ platourilor cu bunatati, mai ales prajiturilor pline de crema delicioasa. Si iar ne promitem ca de maine vom fi cuminti si cumpatate. Dar de fiecare data apare ceva neprevazut! Si atunci ce se intampla? Pai, ne alegem alte victime, pentru a le indeparta pe cele culinare. Preferam sa ne legam gandurile de un cuvant, o replica, o tinuta, o coafura, un pantof. Preferam sa analizam si sa criticam, sa ne pierdem in detalii, sa ne simtim amenintate, pentru a ne consuma nervii.

Consumul de nervi creste uneori apetitul, dar ii venim de hac cu un pahar cu apa. Si o luam de la capat! Tocam marunt sentimente si apoi dam in foc cea mai gustoasa ciorba! Facem supe din lacrimi si resentimente si fripturi calite in suc propriu. Suntem bucatarese cu norma intreaga. Dar nu pentru stomac, ci pentru orgoliu. Deci mancam, dar nu ce trebuie, ci ceea ce credem ca ni se cuvine. Cel putin asa ni se pare noua! Bon appetit!

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!