Joaca de-a Baba Oarba…


Publicat de:     in data de:  19 January 2010  |  Niciun comentariu

Industria americana de film este un abator. Un fel de Matache Macelaru’ cu etichete frumoase si preturi piperate. La casting-uri vin “dudui care cer 300 gr de Fox’, fara sa mai citeasca replicile. Sau intra pe usa cu ‘bustul calare’ si apoi cu intelectul. Bisturiul si alte ustensile deloc invazive, folosite excesiv pentru infrumusetare, au adus femei si barbati in pragul obsesiei. Candva, actoria se invata la scoala, pe scena de teatru, personajele erau aduse la viata in urma repetitiilor interminabile…pentru a se atinge perfectiunea. Un personaj era credibil indiferent de modul in care arata actorul, din punct de vedere fizic, desigur. Un scenariu reprezenta o poveste…care aducea in prim plan sentimente, evenimente, oameni…bucati de realitate. Nu se foloseau efecte speciale si asta pentru ca era o regula de baza, pe care o respectau toti: talentul inainte de toate, vocatia mai presus de orice si arta facuta cu pasiune. Intre timp am evoluat, am inchis in sertarul bunicii toate aceste idei invechite si am pus mana pe botox. Si am injectat toate ridurile din fata, pana cand am obtinut o papusa gonflabila. Si am taiat urechi, nas, gura, piele…tot pentru perfectiune. Actritele si actorii spun ca sunt obligati sa isi mentina tineretea si ‘prospetimea’(parca ar fi odorizante), altfel nu obtin roluri. Pai cred si eu, ca vin pitipoance cu parul platinat si tavalesc putin regizorul la repetitii…si in trei luni ajung in toate revistele glossy…si castiga si un Oscar. Sau apar individe cu parul pe picioare (si nume da mare angajament, Mo’nique), la Golden Globes si pozeaza in mama gorila..pentru a atrage atentia presei..si pentru a mai castiga vre-un rolisor. Stai cu mararul intins numa’ bun de plivit…alaturi de oameni, care te respecta, si chiar iti recompenseaza talentul cu un trofeu extrem de ravnit. (Eh, dar sunt probleme mai grave decat paru’ de pe picioare!)

Heidi Montag a declarat pentru People magazine ca a facut zece operatii in douazeci si patru de ore…si nu are decat douazeci si trei de ani. Pana la patruzeci…are tot timpul din lume sa nu mai semene cu ea! Poate sa arate precum doamna…sau poate sa o copieze pe Brittany Murphy, o alta victima a analgezicelor. Oferta este variata!

Un alt aspect demn de mentionat este inversunarea negarii operatiilor estetice. Este un fel de baba oarba…un fel de haideti sa inchidem ochii si sa acceptam un om, desi sfideaza legile bunului simt. ‘Va rog sa nu observati faptul ca am bustul de marimea unei laptarii si va rog sa ignorati faptul ca nu mai pot sa rad normal!’ Obsesia silicoanelor este deja…virus. A ajuns si la noi, iar reclama la chipsuri nu face decat sa inversuneze domnisoarele. Ele vor ajunge cu orice pret la mult ravnitele pungute cu silicon. Ca doar, asa vad la ‘doamnele’ de peste ocean. Daca ele isi scot un ochi, noi…tinerele mladite suntem mai prejos? Macar acele actrite au motive…voi, fetelor? Pentru masini, barbati..si alte averi? Jalnic! Si inteligenta de ce a disparut din ecuatie? Aaaa, nici macar nu exista, am inteles! Deci…sa ne bagam la ‘baba oarba’, ‘ca la asta ne pricepem. Cine incepe? Oricum, realitatea este atat de deformata, incat a ajuns ca o infidelitate…

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!