Mancare, mancare… munti de mancare…


Publicat de:     in data de:  27 December 2009  |  Comentariu

Si paduri de caltabosi si piramide din sarmale si oceane cu placinte si cozonaci! Eu nu mai pot, am clacat pentru ca am vazut prea multa mancare! Am mancat de trei ori pe zi, obicei rar intalnit la Homo sapiens muncitorus. Nici buda nu ma mai primeste! Cred ca m-am incoronat regina mancarurilor alese zilele astea, de nici pe tron nu mai pot sa stau… Am stomacul poligon de tragere si fundul expandat. De ce trebuie sa fie atat de multa mancare de Craciun? Si patru sau cinci feluri de mancare, plus desert? Nu avem antrenament deloc, si doua sau trei zile, in sezonul rece, facem hara-kiri cu sarmaua in gat, tata! Si de Paste este la fel, dar de Craciun se atinge apogeul, pur si simplu! Pai nu imi ajunge un roman intreg sa insir felurile de mancare si delicatesele, care se pot ingurgita de Craciun. Frigiderul geme de atata carne! Nici daca ma injura cineva, nu aveam atata carne in frigider! Si mancarea asta trebuie mancata! Nu mai zic de orele petrecute in bucatarie, de gospodine, pentru a pregati diverse preparate si chinul indesarii de carne tocata in foile de varza! Dar sa mai luam si o pauza, zic, pentru ca altfel o sa tinem un congres al balenelor esuate in cateva zile. Si tine-te bine, ca dupa Craciun vine Revelionul! Sau, mai pe romaneste, un motiv in plus sa ne facem ranga! Dupa ce ne-am asasinat matul si stomacul, dam si in ficat cu niste grade in plus. O sa intram in coma colectiva, in cateva zile. Si sa nu imi spuneti apoi, ca nu v-am prevenit!

Problema cu muntii de mancare este ca nu exista nici un motiv plauzibil sa nu ii mananci. Cum sa tii cura de slabire de Craciun? Peste tot scrie: mancati cumpatat! Da, sigur ca da, cumpatare ne trebuie noua! Pai si daca mananc cumpatat din fiecare fel de mancare, in final se numeste tot exces. Pentru ca tocmai am bagat in mine, cat un porc inainte de macel! In concluzie, sa fie Craciun, sa fie nasterea lui Iisus, ca noi avem porci de taiat! Si de indesat la caltabosi! Si de indesat in noi! Sa nu spuneti acum ca nu va simtiti ca un curcan balonat! Eu nu mai pot! Am dat-o pe apa plata cu lamaie, pana la Revelion. Cand o sa schimb cu apa plata combinata cu damigeana de vin. Asta e traditia…deci ma supun! La anul… promit sa nu mai fac! Pe onoarea mea de cercetas!

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!


 

Comentariu la Mancare, mancare… munti de mancare…

sonicjuliette

:))) you too? join the club, lucy!
ca am stat acasa sau m-am dus pe la rude, am fost indopata! cum nu ti-e foame? uite aici, niste salamior de casa, niste branzica, o sarmaluta, o fripturica! hai, ca e carnea proaspata, cum nu vrei?

sa ne traiasca pipotele, ca burdihanele au pleznit!