Lupta pentru frumos


Publicat de:     in data de:  24 January 2010  |  Niciun comentariu

Viata este reprezentata de o serie de experiente, imagini, sentimente, o impletire armonioasa a simturilor transformata in amintire. Este un mozaic complex, pe care il realizam treptat, adaugand fiecare patratel.

In final putem privi in urma cu bucurie sau cu regret. Fiecare isi alege felul de a fi, fiecare isi alege calea si isi cladeste destinul. Nimic nu este intamplator si viata fiecaruia dintre noi inseamna un graunte de nisip din intinsul desert. Fara fiecare particula de nisip…nici desertul nu s-ar mai intinde triumfator. Experienta ne invata sa nu repetam greseli, dar greselile ne fac mai puternici. Viata inseamna greseala, regret, repetitie, agonie si extaz…dezamagire, suparare…Pretuieste fiecare lacrima pentru ca traiesti. Pretuieste fiecare durere din suflet si lupta pentru viata. Dar viata nu ar mai fi la fel fara frumos. Desi treptat ne scuturam de vlaga, frumosul ne incarca, ne transforma.

Desi dezamagirea ne distruge speranta, frumosul ne invata sa visam. Viata este urata, viata nu are sens uneori, viata te aduce in genunchi. Dar te ridici si inveti sa fii mai puternic. Bucuria este iluzia clipelor frumoase. Sunt clipe, de care uitam atat de repede si ne incruntam la loc. Si iar avem senzatia ca viata este grea. Dar nu a spus nimeni ca viata este usoara. Intram in lume plini de speranta si plecam plini de amintiri. Amintirile importante sunt clipele inundate de frumos. Si atunci…de ce alegem sa fim blazati? De ce ascultam si citim nimicuri? De ce nu invatam? De ce refuzam sa alegem frumosul? Frumosul nu vine de la sine…inseamna lupta, ardoare, pasiune, renuntare…De ce am uitat adevaratele valori? Pentru ca este mai simplu sa accepti ce ti se da, este mai simplu sa iti duci viata precum un cal de povara…Am uitat sa ne innobilam sufletul cu frumos…Dar poate ca mai exista o speranta…Haideti sa fim oameni de cultura..Cultura inseamna iubirea fata de frumos….

Think Outside The Box – o initiativa HotNews cu sprijinul Tusnad – a demarat Cruciada Culturii. Lupta pentru frumos. Aici gasiti manifestul Cruciadei.

 870 total views,  2 views today

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!