Amintiri pe doua roti


Publicat de:     in data de:  29 July 2010  |  Niciun comentariu

In 2007, am hotarat ca este cazul sa nu mai fiu un simplu spectator, asa ca am decis sa plec in doua vacante speciale, pentru a admira din tribune ‘motomondialul de viteza’ pe doua roti. Primul popas a fost in Turcia, la Istanbul. Circuitul este la aproximativ 60 de kilometri distanta de capitala, in partea asiatica, asa ca pentru a ajunge acolo am mai facut o excursie cu funicularul, cu taxiul, cu autobuzul.

A fost chiar palpitant, dar trebuie sa va spun ca experienta a fost unica si a meritat. Turcii chiar stiu sa organizeze o astfel de competitie. Cand am ajuns acolo, am avut senzatia ca am intrat in cel mai mare stup de albine, pentru ca zgomotul facut de motociclete este infernal (am fost si la calificari, deci in doua zile separate). Vuvuzelele din timpul campionatului au fost ca o mancarime de ciupitura de tantar pe langa zgomotul de pe circuit (ti se ridica parul pe spinare).

Trebuie sa vezi neaparat… pentru a intelege frumusetea acestui sport. Bun, dupa ‘oftica’ imensa resimtita, pentru ca 2007 a fost anul Casey Stoner, acesta castigand si cursa motogp din Turcia (aici l-am observat pe Lorenzo, care a castigat la 250cc) am decis ca trebuie sa mai vad macar un circuit, iar cel mai accesibil pentru un roman de rand este cel de la Brno, in Cehia. Daca in Turcia organizarea a fost ‘de top’ in Cehia am ‘aterizat’ in mijlocul padurii si am admirat concurentii din tribunele de lemn. Foarte nasol! La fiecare rafala de vant (din cauza pozitionarii tribunelor, pe circuite bate vantul foarte tare) simteai cum se misca tribuna si scaunul de sub tine. Magnific! Dar la Brno am avut locuri exact in fata boxelor Yamaha, asa ca am putut observa toate pregatirile inaintea calificarilor si a cursei finale. Nu stiu daca altcineva poate intelege, dar sa fii fanul unui pilot si sa il vezi cu ochii tai, atat de aproape este ceva….’out of this world’. De fiecare data cand aparea Rossi, oamenii tresaltau si sepcile sareau in aer. Aparatul foto aproape ca a luat foc de mai multe ori, pentru ca este foarte greu sa surprinzi un pilot in linia dreapta, unde se pot atinge viteze incredibile. Dar am reusit si amintirile acestea vor ramane pentru totdeauna.

Urmatoarea cursa MotoGP din acest sezon se va desfasura in Cehia si o puteti urmari in direct pe DigiSport Plus, peste ‘aproape’ trei saptamani, alaturi de cei doi comentatori, Florin Ion si Ovidiu Petenghea. Eu una abia astept! Sunt cu ochii pe Rossi dar si pe concurenta. Se anunta o competitie foarte stransa. Pam-pam! Click pe imagini.

 1,572 total views,  2 views today

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!