Sfarsitul lumii, da, da, daaa!


Publicat de:     in data de:  15 March 2010  |  Niciun comentariu

Oau, cum imi beam si eu frumos cafeaua, adica mai tocam putin menta, rasfoind diverse documente si imagini, primesc un e-mail, care ma anunta ca sfarsitul lumii vine in anul 4006.

Marele prezicator si artist Leonardo da Vinci, ce s-a gandit el asa, cand a pictat “Cina cea de taina”??? Pai da, s-a gandit sa infatiseze o femeie, pe Maria Magdalena, in locul unui alt apostol, a realizat un mare V, intre femeia din tablou si Mantuitor, adica V-ul asta indica simbolul fertilitatii, iar Sfantul Graal inseamna, de fapt uterul unei femei, purtator al generatiilor urmatoare si…ce s-a mai gandit? Pai da, sa prezica sfarsitul lumii, si nu in orice an, ci chiar in anul de gratie 4006. Oau, voi va dati seama cate enigme se ascund in spatele tuturor picturilor? Va dati seama cat a muncit Da Vinci la simbolistica din picturile sale…Daca Gioconda este gay? Daca omul vitruvian este un extraterestru, care venise sa il rapeasca pe Leonardo? Si poate toate acele inventii pentru zbor, erau de fapt altceva, nave spatiale! Pfoa! Stupoare! Acum chiar sunt debusolata, in loc de 2012, an pentru care chiar m-am pregatit sufleteste, aflu ca, de fapt, 4006 este numarul norocos! La naiba! Trebuie sa imi iau banii inapoi de la agentia de turism, pentru ca imi planificasem o vacanta de lux pentru 2012, ca mnah, ma gandeam sa o termin in stil grandios. Si pe deasupra, mai trebuie sa imi compun si un testament, pentru nepotii nepotilor nepoteilor mei, care vor apuca 4006. Pai si cum as putea sa incep? “Dragilor, intrucat Leonardo da Vinci a ascuns sfarsitul lumii in spatele simbolisticii picturii sale, eu, ca o cetateana adevarata, va previn pe voi, ca sfarsitul o sa vina in 4006. Strangeti-va bagajele, luati catelul si purcelul si….” Asa si? Unde este problema? Ce ar mai putea sa faca? De ce alergam cu ochii scosi si ne macinam nervii incercand sa aflam cand vine sfarsitul lumii? Pai….aaaa daca e sfarsitul lumii, mai poti sa faci ceva? Este sfarsitul, poti sa construiesti buncare, sa te ascunzi, sa te urci pe bloc, sa te baricadezi in pivnita, sa faci o groapa si sa te ascunzi acolo, acoperit de pamant…Asta inseamna ca o sa te salvezi? Cred ca am vazut destul de “detaliat” faptul ca nu putem sa tinem piept furiei naturii!

In consecinta, pentru mine, cel putin, sfarsitul lumii poate sa vina oricand! Ma amuz din principiu in fata acestui concept…pentru ca sunt un simplu om, fragil, asa cum suntem toti, de altfel, si nu pot sa ma opun sfarsitului. Asa, deci in 4006 o sa fie “marea inundatie” sau “potopul” iar la final o sa avem parte de un nou inceput. Am mai trecut prin asta….si uite unde am ajuns! Nu cred ca ne pot spala toate apele Pamantului de pacatele pe care le purtam! Sfarsitul nu o sa vina cand vrem noi sau cum vrem noi, o sa fie ceva colosal si nici nu o sa primim prin posta o scrisoare recomandata de prevenire! Acum inteleg de ce rade Mona Lisa de noi! Si ce ras enigmatic cu tenta sarcastica!       Sursa poza.

 852 total views,  2 views today

ai ceva de spus? Comenteaza aici!