De profesie vegetarian


Publicat de:     in data de:  26 April 2010  |  Comentariu

Noul trend presupune… sa refuzam categoric carnea. Carnea de pui, de porc, de vaca, de peste, carnea de orice fel nu mai este buna! Hait! Ne-au hranit bunicile, pana ne-am facut mari si destepti si apoi am constatat…. ca aceasta carne este nociva domnule! Carnea este ‘posedata’, animalele trebuie protejate si crescute pentru ‘decorarea’ curtii sau a fermelor. Din aceasta zi ‘sfanta’ niciun animal nu mai trebuie masacrat! Oitele pot zburda linistite pe strazi, caprele se pot urca pe masini, vacile pot iesi la promenada pe bulevarde iar porcii pot fi plimbati in lesa. Nu mai mancam carne, punct! Dar ce mancam? Pai iarba multa, apa, legume, cica, fructe. Daca pereferam produsele provenite de la animale cum ar fi laptele, branza sau ouale…atunci suntem ovo-lacto-vegetarieni (cu diverse variatiuni, in functie de ceea ce excludem din alimentatie). Daca nu le mai mancam nici pe acestea suntem…vegan (stil de viata, care exclude utilizarea de produse provenite de la animale – alimente sau vestimentatie). Ramanem la ierburi de diverse categorii. Bun!

Este bine sa iti detoxifiezi organismul, sa nu faci excese alimentare! Este bine sa mananci fructe, sa faci sport si sa ai grija de tine, pentru ca ceea ce te hraneste…te poate distruge. Dar de aici si pana la a adopta un stil de viata situat la extrema este drum lung. Nu urasc si nici nu resping mancatul in exces de legume si fructe. Dar macar o data pe saptamana mananc si carne. O fripturica, ceva bun! Chiar aplaud persoanele care au atat de multa vointa incat sa adopte un stil de viata sanatos! Si nici nu sunt pro masacrare animale…

Dar acum intervine mintea mea…De ce tu vegetarian convins(a) porti gecuta de iarna cu pene si dormi pe pernite din puf? De ce porti geci din piele si pantofiori? Ha? De ce? Nu mananci….dar imbraci! De ce nu te imbraci in frunze, precum Adam si Eva? De ce nu iti impletesti hainele din frunze de porumb? De ce? Egh….probabil ca acel om al pesterilor alerga mamutii de placere! Nu pentru ca avea nevoie de proteine si de alte substante pe care nu le gasim in legume! Oricum, viata merge inainte cu sau fara tine! Si mai ales fara tendintele astea vegetariene exagerate! Daca am fi fost creati pentru a fi vegetarieni…am fi fost. Punct!

PS- Aaaa…nu am auzit ca vreun om sa se fi ‘nascut direct’ vegetarian sau vegan. Poate doar acei copii obligati de parinti sa adopte acest tip de alimentatie sau de viata. Situatie, care sincer mi se pare absurda, pentru ca toti avem dreptul sa alegem. De asemenea, putem sa realizam conditii normale de crestere a animalelor si putem sa le respectam si sa le ingrijim… fara sa destabilizam ecosistemul. Dar aici… avem alta discutie… Ideea este ca ne plac extremele! Si excesele. Ce… excesul de legume nu este tot un exces? Sau numai carnea poate fi mancata in exces?

 947 total views,  2 views today

ai ceva de spus? Comenteaza aici!


 

Comentariu la De profesie vegetarian

sonic juliette

rumegatoarele pe doua picioare au mai putini neuroni decat cele pe patru… macar lor n-ai ce sa le ceri 😀