‘Hardworking’


Publicat de:     in data de:  16 February 2010  |  Niciun comentariu

Vreau si eu sa stiu ce presupune ‘hardworking’ pentru ca nu pot sa ‘concep’ o definitie corecta. Normal, daca iti place ceea ce faci, si ti-ai ales meseria, si nu ea pe tine, rezultatele apar inevitabil. Multumire pe toata linia, atat pentru tine, cat si pentru angajator. In schimb, acest ‘hardworking’ ma exaspereaza si imi aduce aminte de cazul dramatic al acelei tinere, care si-a dat duhul cu mai multe dosare in brate. ‘Hardworking’ presupune sa dai cu sapa? Este de la sine inteles ca trebuie sa muncesti mult pentru a ajunge departe, dar ‘hardworking’? Trebuie sa renunti la persoana ta pentru a castiga titlul de ‘angajatul lunii’? Urmand ca pe lumea cealalta sa primesti cele 72 de fecioare si un hamac cu un individ, care sa iti faca ‘vant’ cu o frunza de palmier! Ce usurare! Cum ar fi daca te-ai prezenta la un interviu si ai incepe discutia cu: “Buna ziua, sunt cea mai mare putoare, sunt lenesul cel mai mare. Nu-i asa ca este ceea ce cautati?” Da, stiu, noi romanii muncim putin, vrem bani multi si bonusuri! Dar nu este chiar asa peste tot. Sunt si oameni dedicati, care au invatat, care stiu sa comunice, care muncesc si care ajung no. 1.

Trebuie sa renunti pentru a castiga. Nu ‘hardworking’! Sa fim seriosi….esti ‘hardworking’ cand ai propria afacere…propriile interese, esti ‘hardworking’ intr-o relatie, pe camp, cand mulgi vaca, cand dai la coasa…nu la birou! Facand un calcul la rece, ajungem sa constatam ca muncim, in fiecare zi… aproximativ trei ore. Trei ore de randament maxim. Combinate cu visare, pauze, discutii, telefoane, tigari, cafele. Bine, mai sunt si cazuri, cand cele trei ore devin cinci, sau opt…peste orele normale de program. Dar orele in plus sunt o iluzie. Nu este mai bine, ca in aceste trei ore sa producem ceva? Dar fara ‘hardworking’. Pur si simplu cu un pic de concentrare, decizie, precizie si eficienta. La sfarsitul unei saptamani putem avea cincisprezece ore de munca si profit maxim. Decat patruzeci de ore de pseudo fataiala intre birouri si stres maxim. Asa ca…sa mai lasam acest ‘hardworking’ si sa ne concentram putin. O simpla idee geniala iti poate transforma o saptamana banala intr-un succes.

De ce ne-o fi placand sa ne mintim…Parca aud versurile..’minte-maaa…minte-ma frumos’. Nu-i asa? “Hardworking’ asta este cea mai mare minciuna! Am zis.

PS – Hardworking sunt toti sportivii de la olimpiada! Asa da! Ma inclin in fata performantei adevarate.

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!