Globurli da’ Haur!


Publicat de:     in data de:  15 December 2010  |  Niciun comentariu

Wow! Anul acesta ma asteptam la orice, dar la seria de nominalizari de la Golden Globes, nu! Sunt dependenta de filme, asa cum sunt dependenta de carti, de reviste, de site-uri bune, de gadget-uri. Dar am senzatia ca perceptia mea este oarecum eronata, sau cei care au propus nominalizarile erau ranga… Desigur, eu nu sunt un ‘expert’, nu am pregatirea necesara, am nevoie de bongus ca sa fac diferenta dintre un musical, o comedie si o drama. Si totusi, imi permit sa arunc o parere, ca doar toti suntem buni la asta. Asa ca… sa purcedem. Dati click ‘aicisha’, si vedeti lista completa, si apoi sa discutam putin…Aaa, la naiba, ce sa mai discutam, Johnny Depp ruleaza, Angelina Jolie ruleaza… Leonardo DiCaprio sa mai renunte la fotomodele, ca degeaba joaca bine, daca nu joaca unde trebuie! Burlesque o reanimeaza pe Cher, care cred ca si-a petrecut ultimii ani criogenizata (vezi aici cum si-a lipit scoci ca sa isi tina gusa in pozitie) iar The Tourist (o aberatie halucinanta) primeste nominalizare la categoria comedie, desi este un thriller.

Whoa, dar nu-i nimic, avem The Social Network si fenomenul Facebook in prim-plan. Nu mai scap de nenorocirea asta cu social networking-ul, cea mai mare pierdere de timp, de la inventarea tocatului de frunza la caini incoace. Plus, daca analizati putin, veti observa ca sunt destule filme, care au fost lansate special in aceasta perioada pentru a prinde o nominalizare. Nu am vazut inca Black Swan, Blue Valentine (scandal pentru ratingul de tip porno), The King’s Speech, Burlesque (si nici nu o sa-l vad pentru ca nu o inghit pe Christina Aguilera), Love and Other Drugs (drama, deloc comedie, hello, eroina sufera de maladia Parkinson) – dar am citit destul despre ele, si promit sa le vad, pe unele dintre ele din pura curiozitate. Dar nu suport faptul ca Inception nu a primit atentia cuvenita, The Town (a must see) abia se vede, pentru ca Ben Affleck a facut o treaba senzationala din pozitia de regizor iar unele filme au fost prost pozitionate la diverse categorii, ‘datorita’ bugetelor si atentiei oferite de mass-media. Din punctul meu de vedere… suntem manipulati, (ce limbaj comunist am si eu pe sistem) si mai multe categorii nu au nominalizat filmele conform genului in care se incadreaza.
Si in final… de cand e frate Johnny Depp asta de talia lui Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, hello)… sa primeasca doua nominalizari pentru doua roluri, care pur si simplu nu il reprezinta? O varza! Sper ca macar ietnobotanicele alea sa fi meritat (juriul stieee)! Pam-pam!

PS – Da, industria e un circ ieftin, filmele sunt ‘umflate’ de media, fasaieli artistice, bla bla bla…Varza!
Filmele care mi s-au parut mie, adica… mie… bune (decente): Inception, The Social Network (toti vorbesc atat de repede, de abia prinzi replicile), The Kids Are All Right, The Fighter, Winter’s Bone, Easy A (bun pentru adolescentii din noi), Despicable Me, The Concert (senzational!), You Don’t Know Jack. De restul ma ocup in vacanta de iarna, cand o sa am ce viziona.
PPS – Da, asa isi asigura evenimentul asta un rating ‘baban’. Eu nu o sa ma uit… pentru ca e o pierdere de timp.
PPPS – Astia au uitat de Shutter Island… parca au mai fost si alte filme bune anul asta. In orice caz, Oscarurile vor fi si mai varza, vor fi direct brocoli.

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!