Femeile umbla cu cioara vopsita!


Publicat de:     in data de:  25 November 2010  |  Niciun comentariu

Cat de complicata este alegerea unei culori pentru par? Va spun eu, este un proces ‘colosal’ de complicat. Vopsirea parului, pentru femei, este o operatiune vecina cu botezul intr-o noua religie. Exista un milion de nuante pe piata si mai nou exista vopsele care propun colorarea parului in doua nuante. Poti sa alegi o vopsea permanenta sau una semi-permanenta, sau chiar culori obtinute cu henna. De fiecare data, cand merg in supermarketuri observ turme de femei grupate in fata standului cu vopsele pentru par. Analizeaza nuante, se razgandesc, cumpara doua odata, discuta fervent cu cea mai buna prietena si isi impart temerile. Parul este o podoaba si nu poti sa te joci cum vrei.

Trebuie sa fii sigura daca o nuanta ti se potriveste, pentru ca nu-i asa, bunaoara, nu putem sa fim toate blonde. Dar, mai exista si femei oarecum comode, care prefera opinia specialistului, si impreuna cu acesta, consulta catalogul de nuante. Mai exista si femei tembele, ca mine, care cred ca orice nuanta din catalog se poate transporta instant pe propriile suvite. Ei bine, cu tot cu ‘specializdul’ am comis-o odata, de am zis ca vad stele verzi si ca urmeaza un nou Big-Bang. Pentru ca venea vara, am decis sa imi ‘deschid’ putin de tot nuanta de par. Ei bine, cand am ajuns la ‘specializd’ mi s-a spus ca este un proces in mai multe etape, si trebuie sa am rabdare. Eu nu am avut rabdare si am ales o nuanta de blond. Soc, parul meu a devenit portocaliu precum cea mai draguta portocala din copac!!! O saptamana a trebuit sa port parul strans in coc si sa ma joc de-a ‘femeia invizibila’.

Mi-era jena de propria peruca. Abia trei vopsiri mai tarziu am ajuns la o nuanta decenta, deloc vecina cu portocala. Eram o veritabila Valderrama ‘on the loose’ si as fi putut concura in orice competitie a clovnilor. Doar un nas rosu imi mai lipsea. Dar m-am lecuit pe vecie! Nu imi mai aleg singura nuantele, nu le mai combin, si ascult de “hairstilista” (ma rog, coafeza) cand imi spune ca bat campii. In consecinta, am invatat pe pielea mea sa nu ma mai joc cu parul meu…Aveti grija, dragelor, cand alegeti o nuanta. Intotdeauna testati-o pe o suvita, inainte de a face un soc termic dimineata in oglinda!!

 690 total views,  3 views today

ai ceva de spus? Comenteaza aici!