Femeile si geanta


Publicat de:     in data de:  5 January 2010  |  Niciun comentariu

Geanta este cel mai pretios accesoriu inventat vreodata. Pretios nu pentru ca ar costa o suma fabuloasa de bani, pretios pentru ca femeile nu se pot lipsi de geanta, nici la cota 1700. Geanta este un sanctuar plin de magie si misticism. Sa te fereasca…sa deschizi geanta unei femei, pentru ca ai sa gasesti in ea cele mai ciudate obiecte, de care, cu siguranta, nici macar nu ai auzit! Vorba din batrani spune ca in geanta unei femei nu este niciodata ordine. Pai cum sa fie? Nici daca am avea 100 buzunarase nu ar fi, pentru ca la fiecare cinci minute avem de cautat ceva in geanta, in consecinta, continutul buzunaraselor va fi desertat… la fiecare criza de nervi. In acest moment, in geanta mea, de 20 cm pe 10 cm, destul de micuta, se gasesc: servetele umede, servetele normale, servetele pentru ochelari, etui ochelari, ruj, gloss incolor, esarfa, manusi, mini capsator, marker, pix, mini-agenda, portofel, portofel carduri si acte, si un lac de unghii incolor pentru ciorapi, o folie de algocalmin si una de nurofen, si multe chei. Si tot am senzatia ca am uitat ceva! De fiecare data, cand caut ceva in geanta, efectiv nu gasesc lucrul respectiv. In consecinta, oriunde m-as afla, trebuie sa scot jumatate din continutul gentii, pentru a gasi obiectul. Si obiectul se afla, intotdeauna, in buzunarul de la haina, palton, geaca. Daca stau sa ma gandesc, nici nu am nevoie de geanta, dar o car si pe ea, oriunde m-as duce!

Daca mergem la o petrecere, receptie,….ne confruntam cu o drama. Pentru ca nu mai putem lua geanta mare, de zi cu zi, si trebuie sa optam pentru o gentuta finuta, din material, cu diverse pietricele, asortata la tinuta respectiva. Dramatica este actiunea de sortare a obiectelor strict necesare, menite sa intre in gentuta magica. Ei bine, gentile mele “de seara” ajung sa arate toate ca niste caramizi, pentru ca trebuie sa indes in ele diverse aberatii, pe care nu le folosesc niciodata. Dar am o teama! Daca se intampla ceva, si eu nu am la mine nu stiu ce, si vai, totul o sa fie din cauza mea, si din cauza faptului ca nu am geanta mare cu mine!!! Cand pasesc afara din bloc, am o senzatie de panica…si panica asta ma urmareste toata seara…pentru ca nu mi-am luat geanta mea iubita! Geanta a ramas acasa! Gentuta meaaaa!!!

Barbatii nu vor intelege niciodata chimia unei genti…pentru ca nici noi femeile nu o intelegem. E mai presus de noi! Geanta ne controleaza actiunile si gandurile, dalanganindu-se usor pe umar sau in mana. Daca stai pe peron, la metrou, ai sa observi cel putin cinci femei cautand ceva in geanta. Patru din cele cinci vor renunta, iar a cincea va reusi, cu un zambet pe buze, sa isi gaseasca glossul in geanta. “1-0” pentru posesoare, dar…e drum lung pana acasa!
Un alt fenomen, care se produce cu geanta…este pretul acesteia. O geanta poate costa mai mult decat un automobil… chiar mai mult decat un apartament cu doua camere din Drumul Taberei. Este de ajuns sa o vezi intr-o revista glossy, sau in vitrina unui magazin si nu ai sa mai uiti pe veci acea geanta! Hermes, Prada…egh, sunt multe branduri de genti inaccesibile pentru romanul de rand. Nu am avea la ce sa le asortam, nu ar conta ca arata ca niste papornite de piata, ar conta doar ca scrie Birkin si ca putem numara 100 cristale pe ele. In consecinta, inchideti revista sau traversati strada! Este pentru sanatatea dumneavoastra, doamnelor! Atentie, va rog, pentru ca gentile sunt periculoase! Puteti verifica: intoarceti-va usor, si o sa va observati geanta, care va urmareste, pozitionata fiind in spatele dumneavoastra, sau langa birou. Geanta va urmareste mereu! So beware of the bag! Simple things are dangerous!

 1,209 total views,  2 views today

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!