Science freak?


Publicat de:     in data de:  4 November 2010  |  Niciun comentariu

Acum ceva timp puteam sa spun cu sinceritate “eu si stiintele exacte…baba si mitraliera” dar situatia s-a schimbat radical in ultimul timp. Am inceput sa cercetez tot mai mult, sa ma informez, sa imi aduc aminte de fizica uitata, de chimie, de matematica (adica putin de tot, cam cat un “picior de furnica”). De ce? Pentru ca m-am apucat sa urmaresc mai multe programe, printre care si Through the wormhole with Morgan Freeman, o emisune pe Discovery Science. Sunt absolut fascinata, atat de vocea acestui actor talentat cat si de multitidinea de teorii, care teorii iti deschid ochii, imaginatia si iti largesc orizontul.

Nu pot sa imi centrez atentia pe pantofi, oje, farduri si rochii, sau pe politica si marlanii sai, m-am saturat! Mi-am indreptat privirile in sus, catre cer…vreau sa fiu mai aproape de secolul in care traim, sa inteleg cum functioneaza universul, sa descopar teoriile lansate de oamenii de stiinta. Nu credeam ca gaurile negre sunt fascinante, dar sunt, pe onoarea mea de cercetas, de asemenea fortele care pun totul in miscare, sau cele mai bizare particule precum gravitonii. Nu pot sa fiu o fiinta ignoranta, nu pot sa ma bazez doar pe credinta…pana la urma, religia a dorit sa ne tina in intuneric…dar asta nu inseamna ca nu exista un creator.

Va recomand programul mentionat mai sus…si de asemenea sa va relaxati ‘cu cap’ seara, acasa, cand timpul pare mult mai scurt, decat cel petrecut la birou. Ce inseamna acest ‘timp’? Puteti sa va raportati la viata fara sa folositi termenul ‘timp’? Stiu, e cuantificat…dar ce este timpul? De ce exista timp…dar noi de ce existam? “De aia, sa numaram secundele, minutele si anii!”

 676 total views,  2 views today

ai ceva de spus? Comenteaza aici!