Diete, diete, diete.


Publicat de:     in data de:  16 May 2011  |  Niciun comentariu

Nu mai stiu pe ce blog, prin ce ziar am citit despre viata echilibrata si cum trebuie sa consumam noi 1800-2200 de calorii pe zi. La naiba, initial nu ne gandeam la calorii, mergeam la vanatoare de mamuti (ala avea cu siguranta milioane de calorii) si cand nu se putea, o dadeam pe radacinoase. Dar am evoluat, minunat, asa ca ne-am si emancipat.

Ne-am dorit viata agitata si am obtinut-o si program de lucru prelungit, pentru a produce cat mai multi bani. Dupa ce am infaptuit si aceasta etapa… acum ne-am intors iar la viata echilibrata. Care viata echilibrata? Am fost noi vreodata fiinte echilibrate? Trebuie sa nu faci absolut nimic toata ziua pentru a putea respecta o dieta. Astfel, dieta din articolul respectiv suna cam in felul urmator: micul dejun intre orele 07:00-10:00, pranzul pe la ora 13:00, cina pe la ora 18:00 si cateva gustari intre mese, si anume fructe, lactate, biscuiti cu fibre, nimic complicat.

Carne alba cat mai des, fara carne rosie, multe legume, fructe, tot ce e mai bun si mai lipsit de calorii. Complicat? Pai mai tata, nu mai inteleg nimic! Cei care realizeaza dietele acestea traiesc pe alta planeta? Nu sunt in masina dimineata, la prima ora, stau cu omleta din albusuri si cu cerealele sub nas? La ora 13:00 nu alearga de la un client la altul, sau de la o banca la alta? La ora 18:00 nu orbecaie prin trafic? Ar trebui sa ai asa un ceas bun, un grafic bun si foarte multe ore in care sa nu faci altceva decat sa manaci, sau sa savurezi un fruct. Pentru ca eu cred ca mancatul in picioare, pe strada sau in masina nu inseamna respectarea unei diete.

Apoi mai trebuie sa facem si sport, eventual seara, cand si asa esti vlaguit si sictirit si terminat psihic. Trebuie sa pedalezi, sa alergi, sa te relaxezi prin sport. Si cand mai ai timp sa traiesti? Trebuie sa te plimbi cu lada frigorifica si cuptorul cu microunde prin oras. “Buna ziua, aveti o priza? Doresc sa imi incalzesc ciorbita, stiti, e rece, e din cutia asta frigorifica si nu pot sa imi respect dieta altfel!!!!” Nu mai vorbesc de cei/cele care au si alte responsabilitati… de parinte, de copil, de bunic, de eu mai stiu ce! Nu am astfel de probleme inca, dar poate voi fi nevoita intr-o zi sa tin o cura, o dieta. Nu am cum sa reusesc. Nu stiu de ce, dar cam totul mi se pare “culmea”, in ultimul timp. Ei bine… sunt culmea si dietele astea! Amin.
PS – Felicitari tuturor celor care reusesc si isi doresc sa fie sanatosi.

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!