Darts cu cratime!!!


Publicat de:     in data de:  29 March 2010  |  Niciun comentariu

Simt cum mi se urca treptat adrenalina la cap iar vena mea sta sa crape! Ce s-a intamplat cu limba romana? Mai exact… cu cratima? Chiar nu se mai cunosc regulile elementare de gramatica? O sa ajungem ca niste maimute, care scrijelesc pe pereti. Nimeni nu mai cunoaste pronumele personale, nehotarate, reflexive, nu mai recunoaste cazuri, nu mai conjuga corect!!! Pe langa faptul ca nu vorbim corect, scrisul tine deja de domeniul SF-ului. Sportul national cel mai nou se numeste ‘darts cu cratime’. Pai de ce? Pai pentru ca mai nou se scrie ‘mie somn’, ‘sa dus’, ‘cunoaste-ti voi’ si alte aberatii de acest gen (pentru ca nu se cunoaste ‘da ce’ se pune o cratima, ce inlocuieste ea si de ce este element de legatura). Nu mai spun de q, j, k, t, z si alte consoane, care treptat s-au instalat si in limbajul vorbit, nu numai in cel de messenger (sa fim seriosi, in afara de scoala si facultate, unde se mai scrie pe hartie???). Oligofrenia asta este deranjanta, pentru ca ne ducem de rapa, si limba noastra se degradeaza treptat. Si zau, este chiar pacat!!! Caragiale cred ca plange uitandu-se la noi!! Sau este corect uitand-u-se? Nu?? Sau uitanduse??? Hai cu dartsu’!!
Aici gasiti cateva reguli de bun simt. Pentru informatii aprofundate, puteti sa incercati Mioara Avram-Gramatica pentru toti.

Si ca sa concluzionez..rusine voua dragi profesori de limba romana! Ma refer la cei tineri… pentru ca am surprins cateva ‘prefesoare’… .de toata jena! Ce sa mai cer elevilor dumneavoastra? Rusine! Eu nu o sa am unde sa imi dau copilul la scoala!! Pentru ca o sa vina acasa si o sa imi spuna ca a invatat corect faptul ca virgula se pune intre subiect si predicat.

PS – Iar in privinta ‘taxei pe chiul’, pe care doreste sa o introduca genialul Funeriu… .Auzi, stii ce? Ii dau bani copilului meu sa chiuleasca de la scoala si ii platesc si taxa de chiul, decat sa il las sa invete carte de la niste profesori de toata jena!!

 856 total views,  2 views today

ai ceva de spus? Comenteaza aici!