No country for old men


Publicat de:     in data de:  24 March 2010  |  Comentariu

No country for old men… cam aceasta este tara in care traiesc. Nu doresc sa supar pe nimeni si nici sa discut despre cazurile speciale, chiar dramatice…totusi…De ce unii pensionari traiesc cu senzatia ca statul le tine pensia intr-un seif, de unde in fiecare luna primesc o suma de bani? Oamenii chiar nu stiu, ca toti tinerii angajati muncesc pentru pensioara lor? De ce trebuie sa fiu calcata in picioare si trebuie sa suport ‘sudalmi’ pentru ca am indraznit sa stau pe un scaun, intr-un troleibuz? De ce nimeni nu spune la stiri, la emisiunile ‘culturale’ despre faptul ca un angajat ajuta mai multi pensionari sa isi primeasca pensia? De ce? Si eu am bunici si multumesc tinerilor, de fiecare data, cand au ocazia, si au un comportament civilizat fata de acestia. Nu am auzit nici un bunic de-al meu sa adreseze injurii doamnelor sau domnisoarelor mai tinere, care merg la munca. Daca nu ma insel, acum cateva saptamani, primarul Bucurestiului, a facut un apel la oamenii varstnici sa nu mai circule cu mijloacele de transport in comun, intre orele 07:00-09:00, pentru ca elevii, studentii si angajatii sa se poata urca in tramvaie si troleibuze. Replicile au fost acide, adica, citez: “Da ce, dom’ primar nu stie ca analizele se fac dimineata?” Ehh…eu refuz sa cred faptul ca sase milioane de pensionari, din aceasta tara (chiar daca situatia era valabila pentru Bucuresti), isi fac in fiecare zi analize in intervalul orar mentionat. Iar eu, daca trebuie sa ajung undeva, nu am loc efectiv sa ma urc intr-un mijloc de transport in comun umplut cu sacose si papornite si doamne cu parul mov si bucle ‘permanentate’. Si daca am nesansa sa le las pe doamnele mai ‘tinere’ decat mine sa urce primele, chiar nu mai are rost sa ma agit. Oricum ma voi urca in cel de-al saselea tramvai, ca deh, eu sunt tanara si pot sa stau in picioare. Eu sunt tanara si platesc degeaba asigurari, eu sunt tanara si nu am nici un cuvant de spus, eu sunt tanara si mai am mult de ‘papat’ pana voi ajunge la saizeci de ani. Dar o sa ajung si acolo, si promit solemn, faptul ca nu o sa ridic vocea la nici un tanar si o sa respect oamenii, indiferent de situatie. In alte tari europene, tinerele domnisoare chiar primesc un loc in tren, din partea domnilor mai in varsta, fara a fi numite ‘vite comunale nerecunoscatoare’.

Sa fim seriosi, ei macar pot sa multumeasca pentru ca primesc o pensie. Stiu ca este amarata, stiu cum traiesc batranii. Stiu si imi pare rau ca nu avem un trai decent. Dar lipsa banilor NU a scuzat niciodata lipsa bunului simt si a respectului fata de ceilalti oameni.

Noi, ceilalti tineri ‘cretini’ si ‘idioti’ si ‘nesimtiti’ nu vom mai primi nici o pensie. Poate vom da ‘ortul popii’ la birou, probabil cu un cosciug montat dupa colt. Suna macabru, dar oasele noastre tinere nu traiesc intr-un sistem comunist, care asigura casa si masa muncitorilor. Din aceasta cauza exista nostalgii comuniste scuipate prin proteza… de cam toti pensionarii. This is no country for old men. Fuck! Wrong country!

 857 total views,  2 views today

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus

ai ceva de spus? Comenteaza aici!


 

Comentariu la No country for old men

sonic juliette

si bineinteles ca daca ii zici vreunui bosorog ca l-ai vazut urcandu-se pe gard la coada la belete pentru “bai” o sa spuna ca n-ai vazut bine… la fel si babaciunile care alearga de mama focului cu plasele la piata si se imping la proteste in frig si ploaie in apararea unui primar… dar noi suntem rai.. ca nu le respectam batranetile….

wrong country indeed….