Caviarul alb


Publicat de:     in data de:  21 December 2009  |  Niciun comentariu

Francezii incep sa aiba o minte din ce in ce mai periculoasa. Gastronomia frantuzeasca se bazeaza in principiu pe unt, unt…si iar unt. Totul se caleste in unt. Acum, problema este ca le place sa manance melci, scoici, crabi si alte animalute, pe care eu nu le vad in farfurie. Ultima inventie, in materie de delicatese, pe langa trufe, care miros de zici ca am fiert eu vreo doua kilograme de sosete nespalate sunt…..ouale de melc. Ce bucatar francez diabolic s-o fi gandit prima data, ca ouale de melci sunt comestibile??? Mi-l si imaginez, cu mustata rasucita si o barda in mana, in livada, cautand un melc sa il faca jumari. Dar, stupoare, vede niste puncte mici albe, pe un copac si ii vine o idee magica. Se numesc “caviar alb” si un kilogram ajunge pana la 1.600 euro. Ouale de melc, ouale de meeeeeeelc? Dumnezeule…ce o sa mai urmeze? Cacarezele de oaie, ouale de omida, de rama sau de musca? De gandac de bucatarie??? Saptamanile trecute, am aflat ca japonezilor le place sa serveasca un peste, care inca misca in farfurie, si cand este adus la masa, trebuie sa iti dea o coada peste ochi!! Dar ouale de melc? Cine oare le recolteaza cu penseta? De cate oua sa ai nevoie pentru o lingurita? Stomacul meu are deja un atac de panica! Eu cantam melcilor, cand eram mica, si ma jucam cu ei….in nici un caz nu ii mancam! Carne mai scarboasa ca a melcilor, care lasa o dara pe pamant… nici ca imi pot imagina! Dar acum….si ouale lor se mananca? Si ca sa vedeti cat de nociva este gastronomia asta aberanta, specia de melc Helix pomatia este pe cale de disparitie. Francezii au mancat, pana nu au mai putut! Si-au tras si un ragait! Foarte bine! Sa distrugem tot ce a mai ramas din planeta asta, sa scapam de o grija! Astept cu infrigurare aspicul de sobolan si dulceata din radacina de cactus.


 734 total views,  4 views today

ai ceva de spus? Comenteaza aici!