Bijuteriile imita natura


Publicat de:     in data de:  7 March 2011  |  Niciun comentariu

Bijuteriile de azi nu mai sunt obiecte banale, infrumusetate doar de pietre. Bijuteriile au devenit accesorii mai importante, zic, decat in trecut, si un mod de exprimare la indemana oricui. Trebuie sa recunosc ca nu m-as fi gandit vreodata ca o sa port ramurele pe mana, sau inele ‘trunchi de copac’ sau insecte atarnate la gat. Inca sunt circumspecta, si nu prea pot sa imi imaginez de ce aurul ar lua forme de frunze sau de ce o ghinda din argint ar sta atarnata la gatul meu. Sunt eu prea clasica, sa zic asa, in preferinte? Poate ca imi place o frunza, de fapt, chiar am una, dar este mult mai atent lucrata, si finisajul este clar superior. Daca vroiam sa imi atarn o frunza adevarata, cred ca nu era o problema. Nu imi prea place curentul acesta ‘naturist’ si ‘eco’ si nici acela cu reinvierea bijuteriilor din secolele trecute. Si nu stiu de ce inelele trebuie sa fie chiar imense, de ce pietrele sunt supra-dimensionate.

Nu vorbesc despre acelea din metale nepretioase, ‘glam chic’ pe care le folosesti la o tinuta ‘clubaristica’. Ci ma refer la acelea facute din metale pretioase. De ce este necesar ca diamantul sa iti atarne intr-o parte, pe deget? Pentru a face un ‘statement’ (cum ar zice o fashionista autentica, oftez, si ochii imi sunt in Groapa Marianelor) autentic, sau cum? Nu imi plac cerceii candelabru, nu imi place aglomerarea de pietre pretioase. Cu alte cuvinte, resping in totalitate bijuteriile opulente. Dar sunt total de acord cu bijuteriile dragute hand-made, purtate selectiv. Adica, daca ai un pumn de bratari hand-made, alege una potrivita tinutei si poart-o, nu atarna toata colectia, ca nu impresionezi pe nimeni. Daca ai 400 de bratari din argint, nu le purta pe toate in acelasi timp, pentru ca pari ‘omul de tinichea’. Ah, si sa nu uit, de inelele ‘comuniste’ purtate pe toate degetele de la maini. De ce? De ce? Nu exista nimic mai grotesc decat asocierea a doua inele care nu se potrivesc cu absolut nimic din ceea ce porti. Un inel cu pietre este de ajuns. Va plac cerceii care atarna? Foarte bine, dar sa nu cantareasca doua kilograme, pentru ca o ureche deformata arata ca o…. fleasca!! M-am saturat sa vad ‘pomi de craciun’ si cred ca o sa imi declansez reactiile alergice.

Dar pana atunci, admirati aici, pe beautifullife, noul trend in materie de bijuterii. Si fiti selectivi in preferinte. Daca nu sunteti siguri pe alegerile facute, mai bine nu cumparati si nu purtati. O bijuterie trebuie sa te reprezinte si atat!

Alte articole care s-ar putea sa aiba legatura cu ce ai citit mai sus