20 de ani de la Revolutie


Publicat de:     in data de:  19 December 2009  |  Niciun comentariu

Nu uitati, faptul ca acum douazeci de ani, foarte multi tineri si-au dat viata pentru ca noi sa ne bucuram de prezent. Au trecut douazeci de ani de capitalism si tara noastra nu a inregistrat nici un progres notabil. Democratia exista, dar este prost inteleasa! Economia, justitia, transporturile sunt domenii S.F. la noi. De ce? In continuare am sa va prezint un fapt real.

Watch this video on YouTube.

Cand au ajuns primii emigranti europeni in America, un tanar a ridicat o mana sa salute steagul american, imediat ce a coborat de pe vas. Dar, din exces de zel, a atins un trecator. Acesta s-a oprit, si i-a ridicat mana tanarului pana la nasul sau, spunandu-i: nu stiu de pe ce meleaguri vii, nu stiu ce educatie ai… aici este taramul democratiei si al libertatii iar libertatea ta de miscare se termina la nasul meu! Data viitoare, arunca o privire in jurul tau, inainte sa faci o miscare.

America nu este neaparat exemplul aici, ci ideea de democratie…si de libertate personala, libertate de exprimare, libertate din toate punctele de vedere. Da, dar la noi, libertatea inseamna sa ii incomodezi pe cei din jurul tau. Sa nu uram atat de tare tara asta si oamenii sai, implicit pe noi insine. Speranta exista in toate! Important este respectul de sine. Respectati-va pe voi, si veti fi respectati la randul vostru. Si sa nu uitam vremurile crancene ale comunismului….pentru ca nu ne vom mai intoarce niciodata acolo!

Watch this video on YouTube.

ai ceva de spus? Comenteaza aici!