Reteta de bulion patentata


Publicat de:     in data de:  4 January 2010  |  Niciun comentariu

… In doi timpi si trei miscari!
Mod de preparare: Se ia una bucata lighean, se umple cu rosii. Se ia una bucata doamna, sau domn, si se exerseaza pe canapea un picaj la tinta. Apoi, se mareste distanta, si se exerseaza picajul direct pe covor. In final, se trece in bucatarie, se filmeaza in direct picajul cu fundul in ligheanul plin de tomate si se urca filmuletul pe youtube. Si voila, avem suc de rosii!! Proaspat presat, fara cel mai mic efort! Se ia apoi una bucata galeata cu lavabila si se revopsesc peretii din bucatarie.

Am sa va povestesc azi unul dintre cele mai haioase episoade din copilaria mea. Sau, pe scurt, cum sa faci suc de rosii in doi timpi si trei miscari! Povestea incepe cu mine, in bucatarie, extrem de atasata de un scaun, scaunelul meu, care avea mereu aceeasi pozitie. Si noaptea, si pe bezna, si cu ochii inchisi, puteam sa ma asez pe scaun. Si in transa profunda m-as fi dus tot la scaunul ala. Cred ca era posedat! (Scaunul, normal, eu eram intreaga la cap!) Ei, si cum era august, si rosiile erau coapte, bunica si mama au intrat in productie, respectiv productia de suc de rosii pentru iarna. Dintr-o data, toata bucataria s-a umplut de ligheane cu rosii, care asteptau cuminti sa fie fierte, despielitate, taiate, fierte, imbuteliate. Sau date prin masina de tocat, si apoi puse la fiert. Ma rog, diverse retete de bulion si ketchup si ketchup picant, preferatul meu. Ei, eu eram oricum cu mintea trilulilu pe alte meleaguri, asa ca am plecat afara la joaca. Nu era activitatea mea preferata sa ma fac rosie pe maini pana la coate, sa imi pictez fata, si sa ma scarpin peste tot! Dar, dupa cam doua ore de zbenguiala m-am plictisit si m-am intors in casa sa bag o inspectie scurta in bucatarie. Si hii-hii-hii si haa-haa-haa, ajung eu in bucatarie, deschid usa, mama ma invita, cu multa dragoste si un zambet de Patruleasa sa trec la epilat rosii, dar eu, nefiind atenta, dau sa ma asez pe scaun. Si m-am asezat…pleeooosc direct cu fundul intr-un lighean plin ochi cu rosii. Am produs, in direct si in reluare cel mai fin bullion si le-am improscat atat pe mama cat si pe bunica si toti peretii din raza fundului meu. A fost cel mai eficient procedeu de obtinut suc de rosii. Suc de rosii proaspat presat de greutatea fundului meu in picaj. Si mama doamne ce tonaj aveam pe atunci!!! Eram un mini sifonier Drobeta. Nu mergeam, ma rostogoleam pe strada. A fost cea mai sangeroasa secventa din copilaria mea!!! Daca urma productia unui film cu vampiri, am fi avut sange pentru cele mai extravagante scene!!

Bampirul Draculet: Shii vino sa iti shhuuug shhhangeleee…supt sangele, oprit scena, turnat bulion…refilmat scena cu sangele galgaind din jugulara!!

496 total views, 1 views today