Pana de curent


Publicat de:     in data de:  10 January 2010  |  Niciun comentariu

Pana de curent nu este o pana de inspiratie, nu este o pana de vulpe pe palarie, este…este momentul acela, cand eu ma panichez, daram mobila, ma impiedic in papuci, incep sa tip, pentru ca apartamentul meu este bantuit. De pana de curent, desigur! De ce penele de curent se produc seara? Cand abia ajung acasa…si ma blochez in lift, sau in usa de la apartament? Si nu mai stiu unde se afla lanterna? De ce? Sunt victima unei conspiratii? Iar se joaca Nemuritorul cu sabia prin cablurile din parcare, sau Batman i-a bagat degetele in priza lu’ Joker? Detest intunericul, si mai ales sa fiu singura in casa. Detest penele de curent, care se produc nemilos, si afecteaza tot cartierul. Atunci imi spun rugaciunea, sa mai tina bateria la ‘lacptop’ si sa nu raman singura cu spiritul necurat. Spiritul necurat este vecina de deasupra. Cand este pana de curent, doamna muta mobila, bate in tevi imnuri amer-indiene, da gauri in pereti (nu stiu cum, o fi patentat vreo bormasina supersonica, ceva), si mai vine si sa ciocane pe la usile vecinilor: “E pana de curent??” “Doamna, vi se pare ca am gatit sigurante asta seara? Daca nu este lumina, si ne inconjoara intunericul…cam ce ar putea sa fie?” “Dar nu se poate remedia?” “Aveti senzatia ca am mai multe simturi decat dumneavoastra, sau puteri paranormale? Sau…sunt angajat la Electrica si eu nu stiu?” “Credeam ca aveti idee ce putem face?” “Nu, doamna, dupa cum puteti vedea, cea mai buna prietena a mea, din aceasta seara, este lanterna! Imi cer scuze, nu am nici un buton magic…pe care sa apas..sa revina curentul!!! Multumesc…o seara placuta, in bezna!!”

Curentul…se hotaraste sa intre prin cabluri… dar mai tarziu. Cam dupa ce te-ai panicat, ai sunat pe toata lumea, ai facut douazeci de crize de isterie, si dupa ce te-ai impiedicat de covor, si ai crezut ca e Chucky venit sa te aranjeze!

Va doresc bezna placuta, celor care experimenteaza pe pielea lor, o pana de curent extinsa. A, si sa nu uit, vaccinare placuta! Pentru ca este la moda sa-ti faci vaccinul!

 1,399 total views,  1 views today