La naiba cu locurile de parcare si ‘pistele’ de pe trotuar!


Publicat de:     in data de:  8 September 2010  |  Niciun comentariu

Am zis si cu asta basta! In fata blocului meu parcheaza aproximativ treizeci de masini in fiecare seara. Unele masini sunt ale proprietarilor de apartamente din bloc, altele apartin clientilor de la carciuma de langa bloc, si tot asa.


Ce face minunata primarie? Pai construieste cinci locuri de parcare la strada si considera problema incheiata. Restul de masini pot fi parcate in copacii din parcul blocului, nu? Asa ma gandeam si eu. Si pentru ca ecuatia ar fi mult prea simpla, primaria monteaza si niste piloni, frumosi, betonati bine, sa previna intrarea masinilor pe aleea pietonala. Foarte bine, zic, si eu sunt pieton, ma enerveaza masinile de pe trotuar…dar unde sa le parcheze oamenii? Unde? Pentru ca nu exista destule locuri de parcare amenajate!!! Ei, si daca pilonii nu erau de ajuns, ce mai face primaria? Pai traseaza si o pista pentru biciclisti, o pista care arata precum ‘pisatul boului’, scuzati-mi expresia si pe care nu o foloseste niciun biciclist. Bun, deci nu se mai poate parca pe pista pentru biciclisti, au mai ramas cam cinci locuri intr-o laterala a trotuarului si vreo zece fata in fata cu locurile de parcare amenajate la strada.

Cele mai dragute situatii se produc in serile cu meciuri, cand toti vin la terasa, si isi lasa masinile intinse pe trotuar (cineva a smuls niste piloni d-aia, ca nu mai puteai sa intri nici cu un carucior pe trotuar, atat de destepti au fost muncitorii, si poti sa te strecori cu masini mici, ‘jipanele’ sunt excluse). Asa….dar soc! Acum trebuie sa ma bat (nu eu, capul familiei care conduce masina din dotare) si cu alti ‘locuitori’ din zona pentru un loc de parcare. Pai cum? Pai simplu! Ajungem noi aseara obositi maxim acasa, strecuram masina pe trotuar, inaintam usor, soooooc maxim! Mai era un singur loc de parcare (meci Romania – Belarus). Ei si cine credeti voi ca revendica acest loc de parcare? Un ‘homeless’ frate! Un ‘homeless’, adica un om din ala amarat, care doarme pe unde apuca!!! A protestat vehement, cand ne-am apropiat cu masina, a ridicat mainile, a holbat ochii la noi, noi am holbat ochii la el si stupoare, s-a intors cu spatele! What the fuck!!! Imi venea sa urlu de nervi! Ne-a ignorat maxim, ne-a aratat o bucata de burete pe care o folosea drept saltea, si s-a intors, asezandu-si coatele comod pe gard. Protest tacit, ca sa zic asa! Cum sa te bati cu un ‘homeless’? Pai masina ramane afara, tu urci in casa. A doua zi este posibil sa iti gasesti masina spoita cu rahat, eventual busita sau plina de graffiti. Asa ca ne-am lasat pagubasi, si locul de parcare a devenit patul ‘homelessului’. Jalnic! Au mai venit si alti vecini de-ai nostri, dornici sa parcheze masina acolo, si pana la ora 01:00 s-au tot auzit claxoane de afara. ‘Homelessul’ nu a cedat locul!

Ce naiba sa mai zici? Oricum, multumesc primariei pentru numeroasele locuri de parcare amenajate, cu bordura intre locuri, borduri care ocupa inca un loc de parcare. Multumesc pentru pilonii pozitionati strategic, printre care abia treci cu bicileta pentru a ‘urmari’ pista special amenajata (cred ca numai beat ai putea sa respecti marcajele). Si multumesc ‘homelessului’ ca si-a gasit in sfarsit o casa primitoare si imi violeaza narile in fiecare zi, cu productii senzationale. Zici ca sunt la premiile Oscar, si tocmai am castigat o statueta din rahat pentru filmul ‘Sa ma….in ea de treaba!’

 726 total views,  4 views today