La cort!


Publicat de:     in data de:  18 August 2010  |  Niciun comentariu

Nu, nu este vorba despre istoria cortului sau despre ‘proprietarii’ sai de drept, este vorba despre ecuatia cort = natura = eu. Exista o problema, totusi, pentru ca intre cort = eu a aparut un egal taiat. Am incercat de mai multe ori experienta ‘cortului’ iar efectul final a fost dezastruos. Imi place ideea de a merge cu cortul, cateva zile la munte, spre exemplu. In nici un caz la mare, la soare….la mare departare! Pentru ca am fost la Portita, pe o plaja aproape virgina si m-am ales cu o problema mare de stomac si dureri inimaginabile de cap (dar tot imi place acolo, este un loc minunat!!). Bun. Pai cum s-a intamplat? Pai, simplu, am plecat noi frumusel sa ne ‘distram’, la maaare departe de ‘matca’, cu un cortulet anemic si saci de dormit. Nu am luat in calcul faptul ca nisipul este tare si poate ar fi fost indicat sa achizitionam si o saltea gonflabila. Nu am luat in calcul nimic, gandindu-ne ca nu este asa o mare filosofie sa stai la cort. Pe dracu! Mai bine dormi in masina, decat in cort, cand in cort sunt 180 grade Celsius. Mai bine dormi in masina, cand constati ca nisipul este tare, mai tare decat gresia de acasa din bucatarie. Da, dar masina era foarte departe de plaja asta idilica si ar fi fost practic imposibil sa traversam un lac, in fiecare seara, pentru a dormi in masina. Asa ca doua nopti ne-am ‘auto-prefacut’ masaj la spate, ne-au mancat tantarii din toate directiile si unghiurile iar ziua am fost invadati de furnici bionice. Furnicile astea nu paraseau incinta sub nici o forma! Iar in timpul noptii le mai simteai si prin sacul de dormit. Eh, si pentru ca meniul trebuia sa fie complet, am aflat la plecare faptul ca mancarea pe acolo se pregateste cu apa din Dunare. Detalii! Pana la urma am ingnorat aspectele stresante si ne-am balacit nestingheriti, chiar daca am adus bucati de alge acasa.

A doua experienta notabila s-a produs in Cehia. Cine se astepta sa ploua torential? Pai, nimeni. Ne-am rugat doua ore sa se opreasca potopul, ne-am instalat cortul meserias, am umflat salteaua (stiam noi ce stiam) si ne-am pregatit de somn. Eu una aveam vreo patru straturi pe mine, doua perechi de sosete, adidasii, ce sa mai, toate hainele din bagaj….si tot tremuram (umiditate maxima)! Campingul era in mijlocul padurii…si nu eram singuri acolo! Deloc! Pana pe la ora patru dimineata ne-am ‘delectat’ cu muzica…asurzitoare. Cine si-ar fi imaginat ca ungurii calatoresc cu boxe ‘mastodont’ in rulota? Aveai senzatia ca portile iadului sunt deschise, larg deschise! Duduia pamantul de sub cort si noi in sacii de dormit. Apoi au aparut niste polonezi simpatici, care isi adusesera cu ei niste mini-motociclete. Ceee dragut! Ambalau motoarele alea si faceau drifturi pe aleile campingului. Wow! Cata relaxare, ce deliciu senzorial! Cum naiba sa dormi? Se auzea si cel mai mic fosnet in cort…daramite ‘acordurile’ clasice din Dimmu Borgir!!! Asa ca…pentru doua nopti am dormit frumusel in masina, iar cortul s-a transformat in cel mai interesant ‘decor’ de vacanta. Cine mai pleaca, domne’, cu un cort de acasa…si doarme in masina? EU!

Raman optimista…sper sa mai merg cu cortul in natura…mai ales acum, cand ma asteapta o adevarata ‘gradina carpatina’. Pacat ca nu exista campinguri bine dotate (in Cehia aveai toate conditiile, bai, prize, baruri, mancarica, de toate)…dar exista ursi prietenosi. Nu?