Imaginea din oglinda


Publicat de:     in data de:  15 June 2010  |  Niciun comentariu

Iar a mai aparut un studiu al ‘oamenilor de stiinta’, care vorbeste despre ‘imaginea’ femeilor din oglinda. Cica ne vedem mai scunde cu o treime si intotdeauna mai grase decat in realitate. Studiul doreste sa elucideze problemele care apar in anorexie. Foarte bine! Ce ma uimeste… chiar nu se stia pana acum acest lucru? Faptul ca intotdeauna noi femeile vom avea o problema cu oglinda? Pana la urma nici nu stiu cine a inventat-o si de ce! Pentru ca este un instrument de tortura.

Nu vom fi niciodata multumite de ceea ce vedem. Nu discut despre afectiunile grave ca anorexia sau bulimia. Ma refer doar la piticul ala ‘smecher’ care ne spune zilnic ‘ogh, ce urata esti’. Pai de ce ne-am mai schimba dimineata de trei, patru ori? De placere, nu? Nu, pentru ca avem senzatia ca ‘bluza aia ma face grasa, pantalonii sunt prea mulati, fusta e prea scurta, prea umflata… cred ca o sa port ceva negru azi’.

Si mai stiu ceva… oglinzile din magazine nu sunt deloc precum acelea de acasa. In magazin intotdeauna arati mai slaba… hm, nici nu este o manevra de marketing, mnu, sa modifici putin oglinda, ca sa redai o iluzie. Bun, dar faza cu inaltimea?

Eu stiam ca intotdeauna se mai adauga niste centimetri la inaltime, nu sunt taiati. Hello, cine vrea sa fie ‘piticanie’?? Mda, adica cine are 1.58 o sa zica intotdeauna ca are 1.45?? Ha? Pe naiba, 1.58 va insemna 1.62 mereu. Nu e acelasi lucru ca atunci cand vorbim de varsta. Ai 35, nu-i nimic, de fapt ai 31 si daca mai si arati mai tanara, poate chiar 28! Noroc ca cifrele astea se pot modifica, altfel am experimenta o depresie colectiva. Va imaginati… daca am fi umblat pe strada cu niste tag-uri pe care sa scrie varsta, inaltimea si greutatea? ‘Doamna cu 45/80kg/1.65, avem un loc aici pentru dumneavoastra!’ Brrr! Scenariu horror. Sa-i lasam pe oamenii de stiinta sa mai faca ei studii din astea, ca si asa ‘tara arde si baba de piaptana’. Ole!

Sursa studiu.

 880 total views,  1 views today