Gunoi.


Publicat de:     in data de:  29 January 2010  |  Comentariu

Munti de gunoi. Asta producem in fiecare zi. Nu producem bani, nu producem nimic altceva decat gunoi. In fiecare zi avem cosul de gunoi plin si facem un drum sa il golim. Problema este ca la un moment dat o sa ne scufundam in gunoi. Si nu vorbim despre un scenariu apocaliptic. Si nu fac referire la Wall-E! Sticle, PET-uri, ambalaje, cartoane, hartii, resturi menajere, toate se aduna frumusel in sacul de gunoi. Si pe langa sacul de gunoi si cos! Oricat de mare ar fi cosul, reusim sa il umplem alarmant de repede. Si nimeni nu isi face mustrari de constiinta. Daca nu putem arunca tot in cosul de gunoi de acasa, avem grija sa il umplem si pe acela de la munca, si mai lasam si cate un suvenir pe strada. Nu suport mucurile de tigara si guma de mestecat, strategic pozionata pe asfalt. Avem si o problema, pentru ca pe strada nu exista suficiente cosuri de gunoi, dar asta nu inseamna ca avem o scuza pentru a arunca ceva pe jos! Si totusi producem gunoi in nestire. Nu mai zic nimic despre gunoiul din canalizare!

Iar cel mai si cel mai tare ma deranjeaza gunoiul verbal. Gunoiul asta gratuit…mai bine il reciclam. Sa aducem si un beneficiu mediului inconjurator. De ce am transformat, oare, niste reguli de convietuire in jungla urbana, chiar nu stiu si nici nu imi pot explica. Totusi, sa nu intram prea adanc in tipologia gunoiului!

In prezent ar trebui sa imi achizitionez un container din acela imens, galben sau verde, si sa il plasez pe hol, pentru ca nu mai fac fata. Nu stiu de unde se aduna atatea PET-uri, de parca ne-a secat izvorul intern si bagam canistra cu apa plata! Cred ca trebuia sa proiectez aceasta zona altfel! Cutia mea de chibrituri, respectiv apartament, abia ne inghite pe noi, gunoiul e clar ceva in plus! Cedez nervos! Si la voi este la fel?

 852 total views,  1 views today