Exorcistu’ in izmene


Publicat de:     in data de:  26 November 2009  |  Niciun comentariu

Voi credeti in exorcizari? Fantome si vampiri? Spirite rele si posedarea trupului? Eu nu! Am senzatia ca este doar un film prost, cu buget redus, pe care il vad zilnic afisat pe mutrele unor oameni. Ce exorcizare frate? Vine cutremurul peste noi, si noi ce facem? Dam cu aiazma si stropim peretii proaspat zugraviti cu lavabila. Scartz!

De cand am vazut Exorcistu’ – The Exorcist, film pe care vi-l recomand, daca doriti sa va cada chilotii de pe voi, din cauza dardaielilor, am ramas doar cu o mica sechela… Tresar noaptea, daca aud parchetul scartaind! Aaa, ba nu, mai am cateva, tot de la filme din astea bune, de plecat de acasa in mijlocul padurii! Pe la vreo 11 ani am vazut primul Alien, si apoi a urmat seria intreaga. Nu va zic, in prima noapte, am zis ca mor si ca ma urmaresc numai paianjeni din aia sa mi se urce pe fata. Alergam spre pat, cu viteza, si ma urcam fara sa mai ating podeaua, de frica sa nu ma apuce vreunu de picior, de sub pat. Mda, si acum, am tendinta sa imi acopar picioarele cand dorm, nu care cumva sa imi iasa vreun deget din plapuma, ca mnah, poate ma prinde vreun monstrulet de degetu mare si ma taraie pe jos, un Chucky din ala sadic. Daca sting lumina, o iau la pas rapid spre pat, si trantesc usa inevitabil, pentru ca am eu senzatia ca mai este ceva in camera. Aiureli! Povesti de adormit copiii mici, o sa ziceti voi…In fantome chiar nu cred, dar mi-e frica de intuneric. Daca nu vede ochiul meu, e grav si intru in panica! Ce este mai grav de atat?
Exista persoane care cred foarte mult in farmece si superstitii. Nu are rost sa insir aici superstitiile, ca devine obositor, dar farmecele? Famecele? In ce societate arhaica au mai aparut si astea? Voodoo pe oameni ne trebuie noua? Hmm, daca ma gandesc, un pic de voodoo as face si eu, pe anumiti destepti de la Cotroceni, dar mi-e lene. In schimb, cand aud idei din astea, precum cele de mai jos, ma apuc cu mainile de fund si sar in sus: (imaginati-va o duduie, semi-analfabeta, cu unghiile roz, lungi de 10cm, un pic colorata de la autobronzant si cu vocea nazala, hai si usor pitigaiata)

La mine la nunta mi-a pus cineva un servetel, pe care mi-am sters eu ruju’, legat cu ata rosie, in cosuletul de cocarde. Asta e motivul pentru care m-am despartit de barbati-miu.

Sau

Sa stiti ca este periculos, oamenii care tocmai au murit pot sa intre in trupul tau si apoi se numeste ca esti posedat. E ca si cum te-ar prinde un spirit intr-o cusca. Trebuie sa mergi la Parinte sa iti citeasca si sa iti dea aiazma.

Sau

Am gasit la usa o broasca uscata. Acuma am casa blestemata, chem preotul in fiecare vineri, si mi-am bagat in tocul de la use mneste aiazma, o icoana si alte marafeturi, sa ma protejez de spiritele rele.

Haide, bre, ca bati campii! Comprese reci si trece, zau! Poate il astepti tu pe exorcistu’ ala in izmene, care sa alunge spiritele rele si sa te scape de posedati. Noi avem creierele setate pe alta frecventa. Si, ca sa te mai calmezi, draga duduie, ia d-aici, iete cum reactioneaza femeia asta cand il vede pa exorcistu’… Kevin. Sigur vrei sa faci la fel?

Watch this video on YouTube.

 713 total views,  1 views today