Aaaaaah! Suntem pe moarte?


Publicat de:     in data de:  4 February 2012  |  Niciun comentariu

Da! Ma uit la televizor, si anume, seara (nu in fiecare seara). Prefer sa fiu informata si sa nu raman inzapezita cu masina pe centura (pun intended). Bun! Si, daca mi-am asumat acest risc de a ma “delecta” cu televizorul, trebuie sa suport si consecintele: tonele de minute cu reclame inutile pentru ca nu imi place sa mi se sugereze ce anume sa cumpar. Eu testez produsele si, daca imi satisfac cerintele uluitor si ametitor de pretioase, atunci raman “fana”. Nu o sa cumpar niciodata balsam de rufe “Pulifricino” pentru ca asa mi-a facut cu ochiul o duduie care bea dintr-un capac intr-o reclama. Ei, dar problema mea este in alta parte azi. La dracu’, mai nou se difuzeaza reclame pentru medicamente (mai multe ca niciodata).

Medicamente de toate tipurile si pentru toate afectiunile. De la superbele laxative pana la mirobolantele pilule pentru ficati si unguentele antireumatice. Mi-au iesit ochii din cap deja! Suntem pe moarte? O sa enumar cateva “medicamente” (ei bine, sunt multe suplimente din zona “feel free to OD”, care se gasesc in orice farmacie): Essentiale, Fluimucil (erau beti, ai dreacu’, cand au stabilit numele), Linex, Artrostop, Lioton gel, Digest Duo, Fiobilin, ACC, ACC junior, Nurofen, Claritine… si lista poate continua. Problemele romanilor sunt: virozele, racelile si gripele, incontinenta urinara, reumatismul, tusea, ficatul si fierea si mancatul excesiv. WTF? Chiar suntem pe moarte? Este imperios necesar sa ai acasa medicamente pentru absolut orice afectiune? Eu asta inteleg. OK, ma inteapa ceva aici… sa luam un “flacanil” si o sa ne treaca. Astepti mai multe ore si tot te inteapa… sa incercam atunci cu “pirustivil”, poate asta ajuta. Ha? Ca eu sunt sigura ca nimeni nu se duce pana la medicul de familie sa intrebe ce face cutare medicament si daca sa ia (sau la un farmacist destoinic, care sa ii citeasca prospectul; nu la un asistent, atentie, este o diferenta).

Mai toti mergem in farmacie si le lasam pe duduile asistente sa ne indrume, pentru ca farmacistii sunt rari si au devenit adevarate nestemate intrucat sunt singurele persoane care iti mai pot explica ce iti face o substanta dintr-un medicament si daca sa il iei sau nu. In rest, auzi doar “aaa, luati antibioticul ala? pai luati si probioticul asta (ca sa imi dea mie tipul de la vanzari produse gratis)”. Cam asta este adevarul. Dar deviez! Ce e cu atatea reclame la medicamente… ma rog, reclame, sunt mai mult mesaje clare “luati asta altfel o sa va crape organul”, “mancati ca porcul, pentru ca exista asta si nu o sa muriti”, “luati asta, altfel o sa va explodeze capul de la durere”. Eu nu imi aduc aminte ca pe vremuri sa fi fost atat de dorogati. Suntem niste drogati pe moarte! Gasiti un farmacist si tineti-l aproape! Si nu mai luati pumni de pastile pentru ca asa a zis medicul. Uneori, el nu citeste prospectul… (nu doresc sa generalizez si nici sa acuz pe cineva de ceva, doar imi exprim pasnic punctul de vedere).

 1,642 total views,  1 views today